Presentation

Innovativ strålbehandlingsteknologi kan bli en ny standard

Publicerad 17 maj 2018C-RAD utvecklar innovativa lösningar för avancerad strålbehandling, bland annat inom patientpositionering och tumörlokalisering. Bolaget har sitt ursprung på Karolinska och befinner sig just nu i en mycket expansiv och händelserik fas.

Tim Thurn, vd på C-RAD.
Tim Thurn, vd på C-RAD.
Intresset för C-RAD:s banbrytande strålbehandlingsteknologi är stort från cancerkliniker runtom i världen, intresset har ökat signifikant de senaste två åren. Företaget startades 2004 som en spinoff från Karolinska, men först 2011 var de första produkterna och organisationen redo för en global lansering.
– De senaste två åren har vår utveckling verkligen tagit fart, med en omsättningsökning på 60 procent under 2017. Vi har investerat mycket i att bygga upp en stark försäljningsorganisation på samtliga nyckelmarknader, och den består idag av 55 medarbetare som tillsammans representerar 14 nationaliteter, säger Tim Thurn, vd på C-RAD.

Förbättrad diagnostisering och behandling
Ett utvecklingsområde för C-RAD är för närvarande att inkludera Big Data, biometri och andra tekniker i sin innovativa teknikplattform. Det innebär att C-RAD fram­över kommer att lansera flera innovativa produkter som baseras på företagets kraftfulla tekniska plattform. Vår förhoppning är att fortsätta samarbetet med NKS och Södersjukhuset även i kommande produktutveckling.
– Vi är ett high tech-företag som kan erbjuda ett meningsfullt arbete som kombinerar teknikutveckling i strålbehandlingens absoluta framkant med en möjlighet att göra verklig skillnad för cancerpatienter runtom i världen. Våra produkter bidrar även till förbättrad kvalitet på diagnostisering och behandling. Strålbehandling är en mycket progressiv och teknikdriven sektor. Som medarbetare hos oss blir du också en del av vår spännande globala utvecklingsresa. En snabb internationell expansion ger stora möjligheter till utveckling även på individnivå, säger Tim Thurn.

C-RAD
C-RAD grundades 2004 av forskare från Karolinska Institutet, KTH, kliniker på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och personer med stor kunskap inom strålbehandling.
www.c-rad.se

Ge en gåva till Radiumhemmets Forskningsfonder och stöd livsviktig cancerforskning

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. (OBS: Glöm inte att fylla i mailadress och/eller telefonnummer så att vi kan kontakta dig)

Namn
Jag vill bidra med(Obligatoriskt)

Mitt bidrag är(Obligatoriskt)