Presentation

Incyte fokuserar på innovativ, klassisk läkemedelsutveckling

Publicerad 17 maj 2018

Daniel Thunström, medicinsk rådgivare och Johan Hultén, medicinsk direktör på Incyte. Foto: Johan Marklund
Daniel Thunström, medicinsk rådgivare och Johan Hultén, medicinsk direktör på Incyte. Foto: Johan Marklund
Incyte startades 2002 av ett antal hängivna forskare som drömde om att starta ett forskningsintensivt och innovativt läkemedelsbolag med ambitionen att ta substanser från idé till godkänt läkemedel.

Incyte har uppmärksammats för sin innovativa och flexibla företagskultur. Två år i rad har Incyte funnits med på Forbes lista över världens tio mest innovativa företag. Företaget har en utvecklingsportfölj bestående av 20 kandidatsubstanser inom två fokusområden: hematologi och onkologi.
– Vår spetskompetens som företag är utvecklandet av små molekyler via klassisk läkemedelsutveckling, men vi har även biologiska läkemedel vilket ger en stor bredd i vår portfölj säger Johan Hultén, medicinsk direktör på Incyte.

Effektiv utvecklingsprocess
– En strömlinjeformad och integrerad samverkansprocess mellan kemi och biologi bidrar till att vi arbetar effektivt och kan utveckla ett stort antal läkemedelskandidater parallellt, säger Daniel Thunström, medicinsk rådgivare på Incyte.
De har båda en bakgrund på stora läkemedelsbolag, men attraherades av Incyte eftersom det är ett forskningsintensivt och småskaligt bolag. Det innebär korta beslutsvägar och att man snabbt kan följa upp intressanta forskningsspår. Incyte stöttar gärna akademisk forskning inom onkologi / hematologi och ser gärna att fler läkare ges möjlighet att genomföra akademisk forskning.

Kliniska studier på nordisk nivå
Incyte har alltid en bred forskningsmässig utgångspunkt. När de identifierat en potentiell läkemedelskandidat följer de spåret och utforskar vilka tumörformer och markörer den kan fungera på.
– Kliniska studier är en avgörande pusselbit i läkemedelsutvecklingsprocessen. När det är möjligt ser vi på Incyte gärna kliniska samarbeten över landsgränserna i nordiska samarbeten. I många fall ger det oss i Norden en bättre chans att få hit spännande studier som annars skulle gått till större europeiska länder, säger Johan Hultén.

Incyte Biosciences
Incyte startades 2002 i Delaware, USA. Här finns även det globala huvudkontoret. Sedan 2016 har Incyte även verksamhet i Europa. I Sverige finns företagets nordiska huvudkontor, beläget centralt i Stockholm. Globalt har Incyte 1 200 medarbetare. Företaget är forskningsintensivt med fokus på att utveckla läkemedel inom onkologi och hematologi, i huvudsak i egen regi – från initial forskning till lanserat läkemedel.

Incyte Biosciences Nordic AB
Barnhusgatan 3
111 23 Stockholm
Tel: 08-511 615 15
www.incyte.com

Ge en gåva till Radiumhemmets Forskningsfonder och stöd livsviktig cancerforskning

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. (OBS: Glöm inte att fylla i mailadress och/eller telefonnummer så att vi kan kontakta dig)

Namn
Jag vill bidra med(Obligatoriskt)

Mitt bidrag är(Obligatoriskt)